sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Uusia aktiviteetteja, sekä tavoitteita

Me ollaan nyt Micken kanssa yritetty liikkua mahdollisimman monipuolisesti ja koen onnistuneeni siinä. Jatkamme samaan malliin jatkossakin, sillä Micken kunto ja vetovoima tuntuu kasvavan kovaa vauhtia koko ajan. Tavoitteenamme on pitää kaksi vapaapäivää viikossa, milloin ei tehdä pitkää lenkkiä, vedetä pulkkaa, canicrossata tai juosta esimerkiksi metsässä. Ja sitten joka muu päivä joko treenataan rally-tokoa, vedetään pulkkaa, canicrossataan, juostaan metsässä tai tehdään pidempi ja reipas kävely.

Meille pitkä kävely on ehkä 2 tuntia kävelyä tai noin kymmenen kilometria, tai lähelle kymmenen. Kesällä kävellään varmaan vähän pitempiä matkoja, mutta nyt en tiedä jäätyisikö Micken tassut tuolla yli -10 asteen pakkasilla. Pulkkaa vedettiin viime viikolla muutamalla kilolla viisi kilometria ja nyt tänään noin viidellä kilolla (eli isoilla jääkökkäreillä) noin neljä kilometria + neljä kilometria ilman pulkkaa.

Tavoitteena olisikin nyt vetää pulkkaa muutaman kerran viikossa. Lauantaina piti käydä juoksemassa, mutta tuolla oli niin huonot pohjat niin ei voitu käydä. Tänään olisi voitu, mutta vedettiin ennemmin pulkkaa. Tänään käytiin aamusta treenaamassa rally-tokoa hallivuorolla. 


Hallilla tein meille alokasluokan kylteistä radan. Aloitettiin heti radan treenaaminen ja olin itse ihan muissa maailmoissa, joka näkyi koirassakin. Toisella puolella hallia oli myös agility treenit menossa, ja sieltä kuului kokoajan kamala räksytys (jonka voitte kuulla videolla) ja sekin häiritsi meitä hiukan. 

Teimme alkuun noin seitsemän epäonnistunutta rataa, kun emme kumpikaan pystyneet keskittymään. Viimeinen rata oli joten kuten onnistunut, mutta silti voi huomata että Micke ei anna ihan parastaan. Lopussa vaan leikittiin isolla pehmopallolla 15 minuuttia, jotta sain koiralle vielä hyvän moodin päälle huonojen ratojen jälkeen. 

Alan olla Mickestä todella ylpeä vetohommissa, sillä se vetää väsymättä ihan sopivan matkan näin aloittelijana ja viisi kiloa ei väsytä sitä yhtään. Olisi kiva saada muitakin vetohommia kuvioihin, sillä Micke selvästi tykkää vetää ja se on tosi hyvä liikuntamuoto. Koirahiihto olisi muuten kiva, mutta täällä ei ole sellaisia latuja missä saisi mennä. 

Canicrossia alkaa olla vähän ikävä (vaikka viikko sitten viimeksi harjoiteltiin). En vaan malta odottaa kesää kun voi tehdä oikein pitkän juoksulenkin, ja sen jälkeen käydä järvessä uimassa. Myöskin pitkiä metsävaelluksia olisi kiva päästä tekemään ja ylipäänsä kävelemään pitkään ilman että pelkää koiran tassujen jäätyvän.

Laitoin nyt teille sen onnistuneimman ratavideon mikä tänään tehtiin. Kommentoikaa ihmeessä mitä teidän koirat ja te teette näin talvisin.

-Minttu-



4 kommenttia:

  1. Me Datan kanssa (kohta vuoden ikänen tolleri) ollaan nyt alettu harjotella myös pulkan vetoa. Toki vaan tyhjää pulkkaa, sillä uskallan vasta noin kaksi vuotiaalle laittaa painoa perään. Haluaisin myös tota juoksua kokeilla, mutta oma kunto niin heikko niin sitä pitää alkaa kasvattaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän se kunto siitä aika nopeasti kasva! Kiva että päässyt jo pulkan eteen teiänkin koira, tuntuu usein tykkäävän nuo koirat tuosta :)

      Poista
  2. Kuulostaa tosi hauskalta! Kiva kuulla että pidät miken liikunnasta noin hyvin huolta. Olisi kiva kuulla näistä teidän touhuista tarkemminkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tai Pinja voidaan toteuttaa noihin talviaktiviteetteihin liittyvä postaus jossain vaiheessa. Kiitos kommentistasi!

      Poista