keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Meidän säännöt

Ajattelin ruveta kirjoittamaan tällaista "sarjaa" meidän säännöistä. Nyt kerron teille meidän hihnalenkkeilysäännöistä. Eli miten Micke saa kulkea lenkillä, mitä seuraa jos tekee oikein ja jos ei tee oikein. Voitte seuraavaa sääntöpostauta varten ehdottaa mitä sääntöjä haluaisitte tietää.

Aloitetaampa vaikka hihnassa kävelystä. Yleensä alkulenkistä Micke vetää muutaman metrin hajujen perässä, kun ei vielä muista ettei niin saisi tehdä. Okei, ei se aina vedä edes lähtiessämme lenkille. Silloin kun Micke vetää, sanon ensin ei, jos se ei toimi, sanon pysähdys. Se tarkoittaa sitä, että Micken pitää tulla sivulleni ja ottaa katsekontakti. Tuon jälkeen sanon zip ja kävely jatkuu normaalisti. Teen tuon siis aina jos Micke vetää vähääkään. Yleensä veto loppuu heti kun ekan kerran teen noin.

Micke saa haistella kokoajan maata, mutta jos pysähtyy haistelemaan liian pitkäksi aikaa, sanon tänne ja Micke oikeastaan aina tulee luokse silloin. Välillä ihan testailen onko koira kuulolla ja sanon tänne ihan muuten vaan. Ollaan tuo tänne käsky vahvistettu todella vahvaksi ja koira tulee oikeastaan aina luokse. Jos joskus se ei tullut ekasta käskystä luokse, otin Micken remmiin. Ja sitten kun taas tuli kunnolla niin pääsi irti. Sama palkkio ja "rangaistus" toimii edelleen jos koira ei tule heti miettimättä luokseni tai jos kävelee tosi hyvin ja tulee hihnassa luokse, pääsee joskus irti. Ja jos Micke on irti ja tulee luokse, saa silloin jatkaa yleensä vapaana juoksua kehujen kera.


Jos meillä tulee koira vastaan ja on panta, me ei lähdetä vielä ohittamaan. Joskus vieläkään Micke ei kuuntele ohituksessa ja tule sanakäskystä luokse, vaan tarvitsee antaa luoksetulokäsky hihnan kanssa. Sen takia harjoittelemme ohituksia vaan valjaiden kanssa.

Ohituksessa pyydän Micken aina luokseni, ja rauhoitumme ennenkun menemme kokonaan ohi koirasta. Yritän välttää Micken katsekontaktin toiseen koiraan. Jos päästään haukkumatta ohi, isot kehut, mutta ei nami palkkaa sillä namipalkkaus pitää oikeasti osata tehdä oikeaan aikaan ja harvalla koiralla se todella toimii. Yritän välttää suoria vastaan tulemisia, vaan teemme ainoastaan sellaisia leveällä tiellä ohituksia tällä hetkellä.

Jos joku ihminen tulee meitä vastaan, pyydän Micken sivulle kävelemään ja yleensä se onnistuu pelkällä käskysanalla, eikä hihnalla ohjausta juurikaan tarvita. Koskaan Micke ei ole haukkunut kanssani toiselle ihmiselle lenkillä ohittaessa, joten siinä ei ole mitään ongelmaa.

Jos siis nyt teillä on hyviä ehdotuksia, minkä sääntöpostauksen voisin seuraavaksi tehdä, otan ideoita vastaan. Voin myös kirjoittaa useamman paikan tai tilanteen säännöistä samassa postauksessa. Toivottavasti piditte postauksesta!

-Minttu-

9 kommenttia:

  1. Mukavaa infoa siitä miten toimit Micken kanssa! Itselläni ei ole mitään ehdotusta mutta varmasti keksit jotain. Taas kerran oli kivaa luettavaa :)

    VastaaPoista
  2. Olipa taas kiva postaus! Tämä oli kiva idea ja en malta odottaa seuraavaa. Just tämän tyylisistä postauksista tykkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, menee varmaan taas jonkun aikaa ennen kun tulee uusi tällänen postaus!

      Poista
  3. Meillä on oikeastaan aikalailla samanlaiset tavat ulkona. Paitsi eri komentosanat ja pieniä eroja. Kuulostaa tosi hyvältä toi teidän meno, kiva kuulla että on noin selkeät säännöt teillä.

    VastaaPoista
  4. Tosi kiva ja selkeä postaus.

    VastaaPoista
  5. ehdotan vapaana meno sääntöi ja treenisääntöjä

    VastaaPoista